Toelichting: Deze grafiek toont de evolutie van het aantal aanvragen die wel en niet gefinancierd werden door het FWO Je kunt de weergegeven data selecteren op de volgende parameters: financieringstype, nationaliteit, gender en discipline. Verder is het mogelijk om bij het selecteren van een lijn ook de onderliggende verdeling tussen deze categorieën in meer detail bekijken.
Hoe deze grafiek gebruiken? Hoe de weergegeven data en/of grafiek exporteren?
Bronnen: De data is aangeleverd door het FWO en deze grafiek biedt een interactieve manier om gelijkaardige informatie als in de jaarverslagen sinds 2010 te bekijken.
Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen (FWO) stimuleert en ondersteunt door financiële steun het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, het strategisch basisonderzoek, het klinisch-wetenschappelijk onderzoek, de aanschaf van zware en middelzware onderzoeksinfrastructuur en het beheer van grote rekencapaciteit in Vlaanderen. Met de financiële middelen die het FWO in hoofdzaak ter beschikking krijgt van de Vlaamse Regering, subsidieert het mandaten en onderzoeksprojecten, infrastructuur, reisbeurzen en internationale wetenschappelijke samenwerking. In de interactieve grafiek hierboven tonen we het aantal wel/niet gefinancierde aanvragen voor pre-doctorale en post-doctorale persoonlijke onderzoeksbeurzen, alsook voor onderzoeksprojecten. Het FWO steunt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek dat zich richt op het uitdiepen van de kennis over de mens en zijn omgeving. Het FWO steunt ook strategisch basisonderzoek, wat een belangrijke stap vormt in de valorisatie van de wetenschappelijke doorbraken.
Ga zelf aan de slag met de data van het FWO om je verder vertrouwd te maken met deze tool!
Zo kan je vrij eenvoudig zelf de grafiek over internationalisering creëren door de data te groeperen op ‘nationaliteit’. Daarnaast laat deze tool ook toe om de weergegeven data verder uit te splitsen door via de selectiemenu’s (zie de derde rij) onderliggende data aan of uit te schakelen. Dit laat je ook toe om bijvoorbeeld in te zoomen op de data van een specifieke universiteit, discipline of personeelscategorie. Door te klikken op de weergegeven lijnen kan je daarbij ook de gegevens selecteren die je in meer detail wil bekijken. Meer informatie over de gebruikte termen vind je hier. Raadpleeg ook zeker onze “Veelgestelde Vragen” pagina.
Net omdat deze grafieken via verschillende invalshoeken gelezen kunnen worden, nodigen we je graag uit om jouw bevindingen met ons te delen! Enkele van onze bevindingen vind je naast de onderwerpen pagina’s ook terug op de blog pagina.